n kort historie om at fejre det nye år med fyrværkeri

Hver 31. december fejrer millioner af mennesker rundt om i verden overgangen fra et år til det næste ved at affyre fyrværkeri. Fyrværkeri er blevet brugt som en måde at markere særlige lejligheder på i århundreder og er med tiden blevet en integreret del af fejringen af det nye år. Lad os dykke ned i, hvorfor fyrværkeri er en så vigtig del af denne fejring 

Oprindelsen af fyrværkeri til festligheder 

Fyrværkeri blev opfundet i Kina for over to tusind år siden og blev oprindeligt brugt til religiøse ceremonier og fester. Med tiden spredte brugen af dem sig til andre lande og kulturer, herunder Europa, hvor de begyndte at blive brugt til militære formål. Omkring 1590 begyndte italienske pyroteknikere at fremstille fyrværkeri specifikt til underholdningsformål, hvilket gjorde det endnu mere populært at bruge det til festligheder 

Selv om fyrværkeri før da var blevet brugt til at fejre særlige lejligheder, var det først i 1608, at det blev forbundet med nytårsfester specifikt. Dette skyldtes i høj grad kong James I af England, som erklærede, at alle engelske byer skulle affyre fyrværkeri den 1. januar hvert år for at markere starten på et nyt kalenderår. Fra da af blev det stadig mere populært at bruge fyrværkeri som en måde at fejre nytår på i hele Europa og spredte sig til sidst også til andre dele af verden. Køb dit eget fyrværkeri hos krudtteltet.

Hvorfor vi elsker fyrværkeri så meget 

Det er ubestrideligt, at folk elsker farverige udstillinger på himlen – især når disse udstillinger kommer gratis! Men der er noget meget dybere end blot omkostningsbesparelser, der trækker os til disse udstillinger; vi ser dem som en visuel repræsentation af håb og glæde, når vi går ind i en ny periode i vores liv. De klare farver minder os om smukke muligheder og potentiel lykke i det kommende år – ikke ulig den måde, hvorpå ildfluer minder os om, at selv mørket ikke kan forhindre skønhed i at skinne igennem! 

 

Selv om den nøjagtige oprindelse er forsvundet i tidens løb, har det været en tradition at fejre nytåret med fyrværkeri siden mindst 1608, hvor det blev gjort obligatorisk af kong James I af England. Uanset om det er med henblik på religiøse ceremonier eller blot med henblik på underholdningsværdi, har mennesker altid nydt at fejre med farverige forestillinger på nattehimlen – og det bliver ikke anderledes, når vi ringer ind i 2021! At affyre fyrværkeri er en vidunderlig måde at symbolsk indvarsle et gammelt år fyldt med prøvelser og samtidig forvente ivrigt, hvad der venter i det næste kapitel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.