En kort historie om katte

Katte har eksisteret i århundreder, og deres historie er lang og kompliceret. I dag er der anslået 600 millioner katte i verden, og de er elskede kæledyr i hjem over hele kloden. Men hvordan blev disse små pelsede væsner så stor en del af vores liv? Lad os tage et kig på kattens historie.

De tidligste kendte forfædre til nutidens katte levede i Afrika for ca. 30 millioner år siden. Disse forhistoriske kattedyr var meget større end deres efterkommere; nogle vejede helt op til 100 pund! For ca. 10.000 år siden begyndte katte at sprede sig til andre dele af verden

Egypterne var nogle af de første mennesker, der holdt katte som kæledyr. De tilbad en gudinde ved navn Bastet, som havde et kattehoved. Katte var så ærede i den egyptiske kultur, at når en kat døde, barberede dens ejer øjenbrynene af som et tegn på sorg. Katte blev også mumificeret og begravet sammen med deres ejere, når de døde.

Kattene kom til sidst til Europa, hvor de mest blev brugt til skadedyrsbekæmpelse. De var med til at holde rottebestanden nede, hvilket var vigtigt, fordi rotter overførte sygdomme som byldepest. I middelalderen blev katte ofte forbundet med hekseri, og mange blev dræbt som følge heraf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.