En nybegynders guide til Gua Sha: Hvad er det, og hvilke produkter bruges?

Hvis du nogensinde har set nogen bruge et gua sha-værktøj, har du måske undret dig over, hvad det gik ud på. Gua sha er en gammel healingsteknik fra traditionel kinesisk medicin (TCM). Den indebærer, at man forsigtigt skraber huden, som er dækket af et lag gua sha olie, med et glat kantet instrument for at forbedre cirkulationen, reducere inflammation og fremme afslapning. Læs videre for at få mere at vide om, hvad gua sha er, og hvilke produkter der bruges til det.

Hvordan virker Gua Sha?

Gua sha bruger fast tryk og gentagne strøg over huden for at stimulere kroppens energistrøm, eller qi, til at stimulere kroppens strøm af energi. Den friktion, der skabes ved denne bevægelse, skaber mikrotraumer i vævet, hvilket frigør toksiner og forbedrer cirkulationen. Dette hjælper med at reducere inflammation, muskelspændinger og stress, samtidig med at det fremmer heling og afslapning.

Gua Sha-redskaber

Det mest almindelige værktøj til gua sha er en flad jade- eller rosenkvartssten med en glat kant. Disse sten anses for at være særligt gavnlige, fordi de holder på varmen fra kroppens naturlige energi, hvilket bidrager til yderligere afslapning af musklerne under behandlingen. Der kan også bruges andre redskaber som skeer, kamme, rullepinde eller endda fingrene. Det hele afhænger af, hvilken type tryk du foretrækker, og hvilket område du behandler – forskellige redskaber virker bedst på forskellige dele af kroppen.

Gua Sha-olie

Hvis du bruger olie, når du udfører gua sha, hjælper det med at skabe mindre friktion mellem huden og værktøjet, så der er mindre træk på de sarte ansigtsmuskler. Dette kan hjælpe med at holde rynker på afstand og samtidig give nærende fordele takket være de fugtgivende egenskaber. Populære gua sha-olier omfatter jojobaolie, grapefrøolie, arganolie, kokosolie, mandelolie, hybenfrøolie – men enhver naturlig olie er god nok!

Gua sha er en gammel healingteknik, der har eksisteret i århundreder inden for traditionel kinesisk medicin (TCM). Den virker ved at bruge fast pres og gentagne strøg over huden med et glat kantet instrument for at stimulere qi og forbedre cirkulationen, samtidig med at inflammation reduceres og muskelspændinger lindres. Almindelige redskaber til gua sha er jade- eller rosenkvartssten, men andre redskaber som skeer eller kamme kan også bruges – afhængigt af hvor du foretager din behandling! Brug af en olie som jojoba- eller kokosolie kan hjælpe med at reducere friktionen under behandlingen og samtidig give huden nærende fordele! Med regelmæssig brug af gua sha-redskaber sammen med nogle nærende olier som guasha-olie vil du begynde at føle dig afslappet på ingen tid!